У Києві до Дня Незалежності традиційно відбудеться «Забіг у вишиванках»

Читать на русском
Головними атрибутами забігу стануть красиві національні вишиванки, в яких учасники долатимуть обрану дистанцію.
«Забіг у вишиванках» у Києві

Четвертий рік поспіль до Дня Незалежності України в столиці на Русанівській набережній о 9.00 ранку відбудеться патріотична спортивна подія - «Забіг у вишиванках».

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Яскраве сімейне свято в один день об'єднає українців на всіх континентах. Головними атрибутами забігу стануть красиві національні вишиванки, в яких учасники долатимуть обрану дистанцію.

Відзначимо, що діти до 6 років пробіжать 100 м, діти від 7 до 10 років - 500 м, а дорослі - 5 або 10 км. Усі охочі зможуть взяти участь в благодійному забігу на 1 км.

Завдяки організаторам проекту ГО «Федерація любителів спорту», ​​а також ідейному натхненнику і майстру спорту з легкої атлетики міжнародного класу Олександру Кузіну, 24 серпня забіг відбудеться не тільки у Києві, а й в інших містах країни: у Львові, Одесі, Харкові, Рівному, Миколаєві та Дніпрі.

Позмагатися з місцевими жителями зможуть і численні представники української діаспори з усього світу - Нью-Йорка, Філадельфії, Чикаго, Торонто, Мюнхена і Австралії.

Організатори святкового забігу подбали і про підготовку учасників до забігу: всіх охочих запрошують взяти участь у серії безкоштовних тренувань на Русанівській набережній під особистим керівництвом Олександра Кузіна.

У день спортивного свята учасникам акції обіцяють сюрпризи та подарунки: фестиваль морозива, дегустацію українських національних страв, виставку вишиванок, флешмоб, ігрові зони для дітей.

Зареєструватися на забіг, а також ознайомитися з більш детальною інформацією та розкладом тренувань можна за посиланням.

Нагадаємо, що 27 квітня в Києві пройшов Мегамарш вишиванок.

А 18 травня всі українці відзначали День вишиванки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: