Грузія оголосила міжнародний тендер на будівництво ПСГ

Читать на русском
Грузинська нафтова і газова корпорація (GOGC) оголосила відкритий міжнародний тендер на будівництво та введення в експлуатацію першого на території країни ПСГ.

Грузія оголосила міжнародний тендер на будівництво першого на території країни підземного сховища газу (ПСГ).

В повідомленні GOGC ідеться про те, що будівництво ПСГ планується поблизу Тбілісі, на південному зводі колишнього Самгорського нафтового родовища (Східна Грузія), передає «Слово і Діло».

Газова зброя РФ: чи відмовиться Європа від «Північного потоку-2» та чи знайде Україна замінуДиректор спеціальних проектів науково-технічного центру «Психея» розповів, чи може Україна запропонувати реальну альтернативу «Північному потоку-2» європейським партнерам.

За даними корпорації, розпочати будівництво підземного сховища газу планується в першій половині 2018 року, а завершити – до 2021 року, коли обсяги газу, що поставляється Грузії з азербайджанського родовища Шах-Деніз, будуть значно збільшені.

Всі пов'язані з цим роботи (включаючи закупівлю послуг та товарів) здійснюватимуться відповідно до правил закупівель міжнародних фінансових інститутів, які частково фінансують цей проект.

Грузія – єдина країна в регіоні, яка не має газосховища. Плани будівництва ПСГ, над якими працювали грузинські та іноземні фахівці, виношувалися з початку 1990-х років.

Раніше повідомлялося, що Україна збільшила запаси в ПСГ на 52% – до 12,3 млрд куб. м газу з початку сезону закачування.

Як відомо, сьогодні на український ринок вийшов ще один газовий трейдер.

Нагадаємо, що ЄС допоможе Києву реформувати ринок газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: