ЄС допоможе Києву реформувати ринок газу

Читать на русском
Україна та Європейський Союз розпочали проект комплексного вивчення українських підземних сховищ газу.

Європейський Союз фінансуватиме спільний з Україною проект, мета якого – розробити стратегію використання підземних сховищ газу.

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України», передає «Слово і Діло».

На український ринок газу виходить світовий трейдерВ Україні Trafigura працюватиме на ринку газу. Перші кроки в цьому напрямку компанія зробила наприкінці минулого року.

Реалізовувати проект буде консорціум, до якого належть один зі світових лідерів з управлінського консалтингу, французький оператор ПСГ (Storengy) та міжнародна юридична фірма (CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang), зазначили в «Нафтогазі».

«Цей проект дозволить нам залучити найкращих консультантів до розробки оптимальної стратегії для унікальної інфраструктури зберігання газу в Україні», – прокоментував голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Дослідження передбачає прогнозування попиту на послуги зі зберігання газу на наступні 20 років та вивчення можливостей України на ринку ПСГ. На основі отриманих результатів будуть розроблені кілька стратегічних сценаріїв оптимального використання українських ПСГ.

Команда проекту зробить технічний аудит кожного об’єкта, проаналізує чинну законодавчу базу та підготує зміни до законодавства.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» планує за три роки повністю відмовитися від імпорту газу.

Як відомо, віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон відзвітував про реформу «Нафтогазу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: