У Брюсселі Велика Британія та Євросоюз розпочали перший раунд переговорів щодо Brexit

Читать на русском
Британський міністр із питань Brexit Девід Девіс у понеділок, 17 липня, зустрінеться з головним переговірником ЄС Мішелем Барньє й це стане офіційним початком першого раунду переговорів про вихід Великобританії зі складу ЄС.

Британський міністр із питань Brexit Девід Девіс у понеділок, 17 липня, зустрінеться з головним переговірником ЄС Мішелем Барньє й це стане офіційним початком першого раунду переговорів про вихід Великобританії зі складу Євросоюзу (ЄС).

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Європарламент загрожує накласти вето на переговори щодо Brexit (доповнено)Європарламент загрожує накласти вето на переговори щодо виходу Великобританії зі складу Євросоюзу в разі, якщо Лондон не погодиться поліпшити умови, за яких громадяни ЄС зможуть залишатися в Сполученому Королівстві.

«Ми заклали добрий початок минулого місяця, й цього тижня починаються реальні переговори. Захист прав усіх наших громадян є першочерговим завданням для мене в цьому раунді, і це те, в чому ми маємо досягти реального прогресу», – сказав Девіс.

Його офіс описував пропозицію, зроблену Великобританією минулого місяця щодо прав громадян ЄС, як «справедливу й серйозну», хоча Барньє відкинув її, як таку, що не відповідає вимогам ЄС.

Робочі групи зосередяться на трьох напрямках: права громадян; вимоги ЄС, щоб Велика Британія виплатила близько 60 мільярдів євро для покриття поточних бюджетних зобов'язань ЄС; інші торгові питання, наприклад, що станеться з британськими товарами в магазинах ЄС після Brexit.

Трамп погодився приїхати до Британії за умови «теплого прийому»Дональд Трамп попросив британського прем'єр-міністра Терезу Мей забезпечити йому «теплий прийом» - лише за цієї умови він готовий здійснити візит до Великої Британії.

Четверта група, очолювана Девісом і Барньє, зосередиться на усуненні проблем у Північній Ірландії, коли нова межа ЄС відокремить британський регіон від Ірландії. В цьому питанні необхідна зрозумілість щодо майбутніх торговельних відносин.

Перший раунд переговорів триватиме чотири дні, після чого очікується прес-конференція з інформацією про перші результати.

Раніше повідомлялося, що Британія опублікувала законопроект щодо Brexit.

Нагадаємо, що ЄС не вірить Лондону щодо статусу громадян після Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: