ЄС не вірить Лондону щодо статусу громадян після Brexit

Читать на русском
Глава делегації ЄС на переговорах щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що між сторонами зберігаються значні розбіжності у питанні про права громадян ЄС, які проживають в Британії.

Глава делегації ЄС на переговорах щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що між сторонами зберігаються значні розбіжності у питанні про права громадян ЄС, які проживають в Британії.

Про це повідомляє «Слово і Дело».

«Британська позиція не дозволяє таким особам продовжувати жити своїм життям так, як вони живуть зараз», - сказав він.

За його словами, Європейський суд повинен володіти юрисдикцією у справах, що стосуються прав громадян країн ЄС, які живуть в Сполученому Королівстві.

Він вважає також, що Британія повинна визнати свої фінансові зобов'язання перед ЄС. Якщо цього не станеться, не буде основи для обговорення інших питань, підкреслив він.

Напередодні другого раунду переговорів, який почнеться наступного тижня, Барньє заявив, що ЄС роз'яснив свою позицію з усіх питань і тепер очікує від Британії того ж.

«Ми хочемо, щоб громадяни ЄС в Британії мали ті ж права, що і британські громадяни, які проживають в ЄС», - заявив він.

Це зажадає наділення Європейського суду правосуддя правомочностями гаранта цих прав, з тієї причини, що британські закони можуть змінюватися в майбутньому, що само по собі створює невизначеність для європейців, що живуть в країні.

Британські закони також обмежують можливості, наприклад, возз'єднання сімей, що завадить європейцям в Британії перевозити в країну своїх родичів. Британських громадян, які проживають в Іспанії, ніхто в цьому праві не обмежує.

Нагадаємо, Європарламент загрожує накласти вето на переговори щодо виходу Великобританії зі складу Євросоюзу.

Раніше Тереза ​​Мей заявила про перехідний період для Великобританії.

Нагадаємо, Євросоюз і Великобританія почали переговори щодо Brexit і на першій зустрічі 19 червня домовилися про пріоритети та графік зустрічей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: