Британія опублікувала законопроект про Brexit

Читать на русском
Британія опублікувала законопроект про Brexit, в якому йдеться про скасування дії законодавства ЄС у рамках виходу країни з Європейського Союзу.

Уряд Великої Британії опублікував законопроект про Brexit, в якому йдеться про скасування дії законодавства ЄС у рамках виходу країни з Європейського сСоюзу.

Документ European Union (Withdrawal) Bill розміщено на сайті британського парламенту, передає «Слово і Діло».

Згідно з документом, все чинне законодавство ЄС скопіюють у внутрішнє законодавство Британії, щоб забезпечити плавний перехід після Brexit. Однак парламент Британії отримує право «змінити, скасувати та покращити» закони у разі потреби.

«Внутрішнє законодавство, що ухвалено ЄС і впливає на внутрішнє законодавство до дня виходу, продовжує діяти в національному законодавстві у день виходу і після дня виходу», – йдеться в законопроекті.

Гройсман анонсував консультації з Британією про зону вільної торгівліЗа словами Гройсмана, потенціал торгового обігу між Україною та Великою Британією може становити близько 3,5 мільярдів доларів.

У документі також вказується на припинення верховенства права ЄС після Brexit.

«Суд або трибунал не пов'язаний ані зі встановленими принципами, ані з будь-якими рішеннями, ухваленими Європейським судом у день або після дня виходу, і не може звертатися до Європейського суду з будь-якого питання в день або після дня виходу. Суд або трибунал не мають враховувати щось, що відбулося в день або після Brexit іншим суб'єктом ЄС чи ЄС, але може це зробити, якщо це вважає за доцільне», – йдеться в документі.

Законопроект мають схвалити обидві палати британського парламенту. Очікується, що він буде винесений на обговорення після парламентських канікул, тобто не раніше осені.

Голова делегації ЄС на переговорах щодо Brexit заявив, що між сторонами зберігаються значні розбіжності в питанні про права громадян ЄС, які проживають у Британії.

Європарламент погрожує накласти вето на переговори щодо виходу Великобританії зі складу Євросоюзу, якщо Лондон не погодиться поліпшити умови для громадян ЄС у Сполученому Королівстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: