Мей пропонує громадянам ЄС після Brexit статус переселенця

Читать на русском
Британський уряд оприлюднив 15-сторінковий документ, в якому викладається докладна інформація про те, що пропонує Британія громадянам Євросоюзу після Brexit.

Британський уряд оприлюднив 15-сторінковий документ, в якому викладається докладна інформація про те, що пропонує Британія громадянам Євросоюзу після Brexit.

Згідно з документом, всі громадяни ЄС, які проживають в Британії на законних підставах протягом як мінімум п'яти років, отримають «статус поселенця» і зможуть привезти в країну подружжя і дітей, пише «Слово і Діло».

Дату, з якої буде вестися відлік терміну проживання в Британії, ще потрібно узгодити.

Громадяни ЄС, чий стаж проживання в Британії виявиться недостатнім для отримання «статусу поселенця», отримають два роки на те, щоб «врегулювати свій статус».

Громадяни Євросоюзу, які проживають в Британії, повинні мати право на перебування в країні і після «брексіта», заявила в понеділок прем'єр-міністр Тереза ​​Мей, виступаючи в Палаті громад парламенту.

Меркель: Доля країн-членів ЄС важливіше переговорів щодо BrexitКанцлер ФРН Ангела Меркель у четвер заявила, що вироблення політики ЄС у складі 27 держав - без Великобританії - є зараз пріоритетом для об'єднання.

Глава уряду вперше виклала свої плани з надання гарантій громадянам ЄС, які, як вона вважає, повинні «зняти стурбованість» у 3,2 млн громадян ЄС, які проживають в Британії

Однак будь-які зобов'язання щодо майбутнього правового статусу громадян повинні бути взаємними і гарантують права 1,2 млн британських емігрантів, які проживають на континенті, обмовилася Мей.

Як повідомлялося, під час першого раунду переговорів по Brexit 19 червня в Брюсселі був розроблений графік подальших переговорів про вихід Великобританії зі складу Євросоюзу і їх основні теми.

Нагадаємо, через результати виборів в Британії, в ЄС хотіли відкласти Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: