В ЄС дозволили використовувати п'ять ГМО-культур

Читать на русском
Єврокомісія дала дозвіл на використання п'яти ГМО-культур для виробництва продуктів харчування йкормів.

Європейська комісія надала п'ять дозволів на використання генетично модифікованих культур для виробництва продуктів харчування та кормів.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії, передає «Слово і Діло».

Оприлюднено список продуктів, на які не поширюватиметься держрегулюванняЗ 1 липня скасовується держрегулювання цін на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м'ясо птиці, ковбасні вироби, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову та курячі яйця.

Йдеться про бавовник сорту 281-24-236 × 3006-210-23 × MON 88913; бавовник сорту GHB 119; кукурудзу сорту Bt11 × 59122 × MIR604 × 1507 × GA21; кукурудзу сорту DAS-40278-9 та відновлений сорт кукурудзи MON 810.

Ці ГМ-культури пройшли повну процедуру схвалення, включаючи отримання позитивного наукового висновку Європейського органу з безпеки харчових продуктів. Вони не отримали заперечень від держав-учасників ЄС у постійному та апеляційному комітетах.

Дозволи дійсні 10 років, і будь-які продукти, вироблені з цих ГМ-культур, регулюються суворими правилами маркування та відстеження ЄС, йдеться в повідомленні.

Відомо, що 107 лауреатів Нобелівської премії підписали петицію до міжнародної організації Greenpeace із закликом зупинити кампанію проти ГМО.

В ООН раніше повідомили, що середнє значення індексу продовольчих цін у світі в червні цього року зросло на 1,4% порівняно з травнем і на 7% – порівняно з червнем минулого року.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні припинило дію держрегулювання цін на продукти харчування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: