В ЄС та НАБУ відреагували на заяву Юнкера щодо антикорупційного суду

Читать на русском
У НАБУ наголосили, що створення однієї антикорупційної палати в межах чинного суду недостатньо, адже вона не може поєднувати в собі всі три інстанції.

Слова президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про достатність створення антикорупційної палати є наслідком дезінформації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

НАБУ вважає, що альтернативи створенню окремого антикорупційного суду в Україні немає.

Луценко пропонує створити антикорупційну палату суддівЛуценко вважає, що процес створення в Україні спеціалізованого антикорупційного суду, де розглядали б справи проти високопосадовців, може затягнутися роки на три.

«Останнім часом у контексті дискусій навколо створення спеціалізованого антикорупційного суду окремими депутатами та високопосадовцями цілеспрямовано поширюється думка, що нібито створення окремого антикорупційного суду є невиправданим процесом. Як альтернативу пропонують створити антикорупційні палати при наявних судах загальної юрисдикції. Ймовірно, заява президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про те, що Євросоюз вважає достатнім створення спеціальної антикорупційної палати, є наслідком цілеспрямованої дезінформації», – йдеться в заяві.

У НАБУ наголосили, що створення однієї антикорупційної палати в межах чинного суду недостатньо, адже вона не може поєднувати в собі всі три інстанції. Якщо ж іти шляхом створення аналогічних антикорупційних палат у нереформованих судах першої та апеляційної інстанцій, сам сенс створення Антикорупційного суду буде нівельований.

Також слова Юнкера здивували представників Європарламенту, про що написала в своєму акаунті в Twitter депутатка ЄП Ребекка Хармс.

Петренко планує створити Вищий антикорупційний судСказано 26 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Немає необхідності в створенні антикорупційного суду в Україні? Здивована прочитати, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодився з цим. Я не знаю хорошої альтернативи», – наголосила Хармс.

Нагадаємо, під час виступу в Києві Юнкер зауважив, що в Євросоюзі погоджуються на створення спеціальної антикорупційної палати, а на створенні окремого антикорупційного суду вже не наполягають.

Раніше депутат від БПП вніс на розгляд парламенту законопроект, в якому пропонував відмовитися від створення антикорупційного суду, а натомість запровадити антикорупційну спеціалізацію суддів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: