В ЄС погодилися на альтернативу антикорупційному суду

Читать на русском
Євросоюз рекомендує України створити не окремий антикорупційний суд, а лише антикорупційну палату.

Євросоюз погодився на створення спеціальної антикорупційної палати замість антикорупційного суду в Україні.

Про це під час спільної конференції з президентом Петром Порошенком та очільником Європейської Ради Дональдом Туском заявив керівник Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Петренко планує створити Вищий антикорупційний судСказано 26 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Він зазначив, що навіть попри антикорупційні зусилля Верховної Ради та української влади, а також посилення боротьби з корупцією, це питання в країні досі залишається невирішенним.

«Ми всі налаштовані на те, щоб погодитися, й ми погоджуємося на створення спеціальної антикорупційної палати. Навіть ми не наполягаємо на створенні окремого антикорупційного суду, а саме палати, яка присвятить себе боротьбі з корупцією», – зауважив Юнкер.

Юнкер наголосив, що боротьба з корупцією залишається ключовим завданням для України: «Нас турбує боротьба проти корупції. Я розумію, що президент і парламент зробили багато, але цього недостатньо».

Нагадаємо, раніше депутат від БПП вніс на розгляд парламенту законопроект, в якому пропонував відмовитися від створення антикорупційного суду, а натомість запровадити антикорупційну спеціалізацію суддів.

Також зазначимо, що нещодавно в Україні розпочалася масштабна відеофіксація судових справ за допомогою технології віртуальної реальності VR 360.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: