Луценко пропонує створити антикорупційну палату суддів

Читать на русском
Луценко вважає, що процес створення в Україні спеціалізованого антикорупційного суду, де розглядали б справи проти високопосадовців, може затягнутися роки на три.

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що процес створення в Україні спеціалізованого антикорупційного суду, де розглядали б справи проти високопосадовців, може затягнутися на три роки.

Він пропонує створити такий суд на базі наявного, попередньо обновивши його склад, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на ТСН.

«Я вважаю, що спеціалізовані антикорупційні судді мають існувати. Тому що на сьогодні в нас є проблема не лише з якістю суддів (я про це не можу, згідно із законодавством, говорити), але й щодо їх кількості. Ви знаєте, що в Печерському суді є лише шість суддів, які можуть розглядати кількасот (приблизно 800) найрезонансніших справ? Я це знаю. Я з цим змушений стикатися», – нарікає генпрокурор.

Луценко проти нардепів: що саме пішло не такЕксперт із конституційного права Олександр Москалюк оцінив дії генпрокурора Юрія Луценка на засіданнях комітету щодо подань на депутатів.

Він стверджує, що «окрема судова інституція з нуля, без будівлі, комунікацій, персоналу, фінансування – це міф роки на три».

«Моя пропозиція, яка вже викладена в законопроекті, дуже проста. Всередині вже наявної Кримінальної палати суддів створюємо окрему спеціалізовану палату в справах корупції категорії А. Тобто на базі того ж Печерського суду ми набираємо з нуля через відкриті конкурси під контролем громадських організацій нових суддів (наприклад, п'ять), які розглядатимуть будь-які справи – від НАБУ, від СБУ, від ГПУ щодо високопоставлених чиновників. Це треба зробити до кінця року», – зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, Луценко розповів, кого ще з депутатів «Опоблоку» можуть притягнути до відповідальності.

А 24 травня 2017 року Луценко заявив, що і гроші, і стратегічні об'єкти нерухомості в Україні та за кордоном будуть повертатися в українську власність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: