На Далекому Сході РФ пройшов антикорупційний мітинг, більше 10 осіб затримали

Читать на русском
На Далекому Сході РФ пройшов антикорупційний мітинг опозиції, під час якого у Владивостоці і Благовєщенську поліція затримала понад 10 осіб.

На Далекому Сході РФ пройшов антикорупційний мітинг опозиції, під час якого у Владивостоці і Благовєщенську поліція затримала понад 10 осіб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на VL.ru.

Ще до початку мітингу у Владивостоці поліція затримала одного з координаторів опозиційного штабу Навального – Юрія Кучина за «організацію незаконного мітингу», згодом місцевий суд оперативно присудив йому штраф.

Влада міста відмовилися погоджувати мітинг і приблизно після 14:00 (за місцевим часом) до місця проведення акції почала підтягуватися поліція з автозаками і ОМОН, а також «казакі».

Присутні на площі вигукували гасла: «Він вам не Дімон», «Медведєва у відставку», «Ні поліцейській державі!», деякі прийшли з плакатами антикорупційного змісту.

Після того, як представники поліції оголосили в мегафони про те, що мітинг є незаконним, ОМОН почав розганяти присутніх.

Загалом у Владивостоці затримали понад 10 осіб, ще кілька учасників акції отримали травми під час зіткнень з провладними «козаками».

У Благовєщенську Амурської області РФ мітинг також супроводжувався затриманнями – місцева влада теж не стала погоджувати проведення акції. За даними місцевих ЗМІ, затримали близько 4 людей.

Нагадаємо, 12 червня в РФ проходять опозиційні мітинги проти корупції. Так, в Москві опозиціонер Олексій Навальний відмовився проводити акцію в зазначеному владою міста місці.

Раніше Навальний заявляв, що в разі свого президентства готовий виконати Мінські угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: