Проти Трампа готують позов через порушення антикорупційного законодавства

Читать на русском
На думку прокурорів, іноземні інвестиції в бізнес Трампа суперечать американській конституції.

Проти президента США Дональда Трампа генеральні прокурори американського штату Меріленд Брайан Фрош та округу Колумбія Карл Рейсін мають намір подати до суду позов через порушення антикорупційного законодавства.

Про це повідомляє Realist, передає «Слово і Діло».

На думку прокурорів, іноземні інвестиції в бізнес Трампа суперечать конституції країни.

Це перший подібний позов з боку державних чиновників через рішення Трампа зберегти права власності на бізнес після перемоги на президентських виборах.

Генпрокурор США дасть свідчення у справі про втручання РосіїГенпрокурор США Джефф Сешнс погодився дати свідчення в Сенаті у справі про втручання Росії в американські вибори.

У січні Трамп говорив, що його активами управлятимуть сини, однак прокурори вважають, що президент США порушив обіцянку триматися осторонь від бізнесу. Наприклад, його син Ерік Трамп повідомив, що президент продовжує регулярно отримувати інформацію про фінансовий стан своєї компанії.

Якщо федеральний суддя почне розгляд, прокурори вимагатимуть від Трампа надати суду копії його особистих податкових декларацій, щоб оцінити масштаб зовнішньоторговельних операцій.

За словами генпрокурорів, справа, швидше за все, опиниться у Верховному суді.

Рейсін і Фрош послалися на статті конституції США, які відомі як «положення про винагороди». Ці положення забороняють чиновникам отримувати подарунки або інші бонуси від іноземних урядів.

Раніше повідомлялося, що американські сенатори-демократи та республіканці готові до угоди щодо посилення антиросійських санкцій.

Представник офісу британського прем'єр-міністра Терези Мей спростувала повідомлення преси про перенесення візиту президента США Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: