У Раді блокують трибуну, вимагаючи приїзду Луценка

Читать на русском
Повідомляється, що Луценко зможе прибути до парламенту лише о 16 годині для представлення подань на зняття недоторканності з кількох народних депутатів.

Депутати Верховної Ради заблокували трибуну й відмовляються без генпрокурора Юрія Луценка голосувати за зняття недоторканності з 5 нардепів.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Повідомляється, що Луценко зможе прибути до парламенту лише о 16:00 для представлення подань на зняття недоторканності з кількох народних депутатів.

БПП готовий підтримати всі подання Генпрокуратури – ГерасимовМи також ухвалили рішення про зняття недоторканності з усіх народних депутатів, на яких надійшло подання Генеральної прокуратури, заявив Герасимов.

Спікер повідомив, що апарат парламенту отримав о 12:15 телефонограму, в якій стверджується, що генпрокурор зараз перебуває в робочому відрядженні та зможе взяти участь у засіданні з 16:00.

Парубій запропонував дочекатися Луценка й продовжити вечірнє засідання ВР до повного розгляду 5 подань на народних депутатів. Таку пропозицію підтримали 233 нардепи.

Проте депутати від Радикальної партії та «Самопомочі» заблокували трибуну Ради та відмовилися розглядати питання щодо зняття недоторканності з нардепів, поки Луценко не прибуде до сесійної зали.

У «Народному фронті» заявили, що підтримають подання ГПУ щодо недоторканностіБурбак уточнив, що Регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання на п’ятьох народних депутатів і цього тижня розгляне подання на шостого.

«Генпрокурор знав, що він має особисто представити це у Верховній Раді. Моє проханя до всіх нас: зобов'язати спікера парламенту негайно викликати генерального прокурора для того, щоб він виконав свою роботу», – наголосив заступник голови «Самопомочі» Єгор Соболєв.

У коментарі «Українській правді» прес-секретар Луценка Лариса Сарган повідомила, що він перебуває за межами кабінету, у відрядженні. Також вона сказала, що його не попереджали про розгляд подань у Верховній Раді.

Зазначимо, що сьогодні український парламент погодився розглянути всі 5 подань Генпрокуратури щодо зняття недоторканності з депутатів.

Тим часом під стінами ВР пікетують із плакатами «Тільки праця зробить депутата людиною».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: