Рада розгляне подання щодо зняття недоторканності з 5 депутатів

Читать на русском
Парубій зазначив, що негайно запросить генерального прокурора Юрія Луценка для представлення подань.

Верховна Рада планує розглянути подання Генеральної прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності 5 депутатів на сьогоднішньому засіданні.

Пропозиція фракцій БПП та «Народного фронту» перенести розгляд на четвер, 13 липня, не набрала достатньої кількості голосів. «За» проголосували лише 190 обранців, передає «Слово і Діло».

Оскільки вказана пропозиція не знайшла підтримки в сесійній залі, спікер ВР Андрій Парубій зазначив, що негайно запросить генерального прокурора Юрія Луценка для представлення подань.

«Я зараз невідкладно зв'яжуся з генеральним прокурором, щоб з'ясувати, о котрій годині він зможе прибути до Верховної Ради України ... Ми сьогодні розглянемо подання до перерви, найближчим часом», – сказав він.

Бурбак: звинувачення НАБУ проти Полякова та Дейдея – це профанаціяУ фракції «Народний фронт» вважають безперспективними кримінальні виробництва проти депутатів Максима Полякова та Євгена Дейдея і назвали їх профанацією.

Спікер спрогнозував, що розгляд може відбутися вже після 12 години.

Парубій зазначив, що фракції пропонували присвятити ранкове засідання четверга розгляду всіх подань на зняття недоторканності з 6 нардепів.

«До мене звернулися голови фракцій БПП Артур Герасимов та НФ Максим Бурбак із пропозицією перенести розгляд питань генерального прокурора щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Лозового, Дейдея, Довгого, а також на притягнення до кримінальної відповідальності та затримання народних депутатів Полякова, Розенблата й Добкіна на четвер», – сказав спікер.

У цей час близько 300 активістів громадських організацій і партій зібралися під стінами Верховної Ради з вимогою зняти недоторканність із шести депутатів.

Раніше фракція «Народного фронту» заявила про готовність підтримати подання Генеральної прокуратури щодо всіх шести депутатів і позбавити їх недоторканності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: