У «Народному фронті» заявили, що підтримають подання ГПУ щодо недоторканності

Читать на русском
Бурбак уточнив, що Регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання на п’ятьох народних депутатів і цього тижня розгляне подання на шостого.

Фракція «Народного фронту» готова підтримати подання Генеральної прокуратури щодо всіх шести депутатів і позбавити їх недоторканності.

Про це повідомив її керівник Максим Бурбак після засідання фракції у понеділок ввечері, 10 липня, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Було прийнято рішення більшістю фракції щодо голосування за позбавлення недоторканності шести депутатів», - сказав він.

Бурбак уточнив, що Регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання на п’ятьох народних депутатів і цього тижня розгляне подання на шостого.

Соболєв збирає під ВР мітинг за зняття недоторканностіСоболєв повідомив, що 11 та 13 липня під стінами Верховної Ради плануються протестні акції громадян із вимогою якнайшвидше зняти недоторканність із депутатів, які підозрюються у скоєнні злочинів.

«Хочу нагадати, що фракція «Народний фронт» пройшла Майдан. Це фракція, яка три роки тому взяла на себе відповідальність за майбутнє країни, за розбудову європейської України. Одна з головних тез нашої програми: ніхто не повинен ховатися за недоторканністю», - наголосив Максим Бурбак.

«Очікую від правоохоронних органів по боротьбі з корупцією наступних подань на одіозних представників режиму Януковича. І що жоден з керівників антикорупційних органів не буде покривати своїх колег, народних депутатів по таких самих поданнях», - резюмував керівник фракції.

Як відомо, серед шістьох депутатів є нардеп від НФ – Максим Поляков, якого підозрюють у внесенні змін до законодавства щодо видобутку бурштину за хабарі.

Нагадаємо, під час погоджувальної ради спікер ВР Андрій Парубій запропонував Верховній Раді розглянути всі подання Генпрокуратури на позбавлення депутатів недоторканності та притягнення до відповідальності за один день.

Раніше фракція БПП виключила зі своїх лав депутата Борислава Розенблата, якого також підозрюють у зміні законодавства за хабар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: