БПП готовий підтримати всі подання Генпрокуратури – Герасимов

Читать на русском
Ми також ухвалили рішення про зняття недоторканності з усіх народних депутатів, на яких надійшло подання Генеральної прокуратури, заявив Герасимов.

Голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов закликав колег із парламенту підтримати всі подання Генпрокуратури щодо зняття депутатської недоторканності.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу політсили.

«Вчора на своєму засіданні фракція партії «Блок Петра Порошенка» виключила зі свого складу народного депутата України Борислава Розенблата та переважною більшістю голосів ухвалила рішення підтримати позбавлення його депутатської недоторканності та притягнення його до відповідальності. Ми також ухвалили рішення про зняття недоторканності з усіх народних депутатів, на яких надійшло подання Генеральної прокуратури», – заявив Герасимов.

Під стінами ВР пікетують із плакатами «Тільки праця зробить депутата людиною»Також біля паркану активісти встановили сцену, на якій виступають із закликами до зняття недоторканності з депутатів.

Голова фракції БПП наголосив, що це виключно політичне рішення: «Причетність Борислава Розенблата та інших депутатів до скоєння правопорушення або злочинів має встановити суд. Варто наголосити, що фракція задовольнила прохання нашого колеги позбавити його недоторканності з тим, щоб він самостійно відстоював свою гідність у суді. В демократичному суспільстві виключно суд може встановлювати провину та рівень відповідальності громадянина».

Зі свого боку, заступник голови фракції Олексій Гончаренко заявив, що якщо Розенблат у суді доведе свою невинуватість і матиме бажання повернутися, то це питання обов’язково буде розглянуте на засіданні фракції БПП.

Зазначимо, Верховна Рада планує розглянути подання Генеральної прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності 5 депутатів на сьогоднішньому засіданні.

Також у «Народному фронті» заявили, що підтримають подання ГПУ щодо недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: