Соболєв збирає під ВР мітинг за зняття недоторканності

Читать на русском
Соболєв повідомив, що 11 та 13 липня під стінами Верховної Ради плануються протестні акції громадян із вимогою якнайшвидше зняти недоторканність із депутатів, які підозрюються у скоєнні злочинів.

Депутат Єгор Соболєв виступає проти перенесення розгляду питання про зняття недоторканності з 5 депутатів на четвер, 13 липня.

Про це він повідомив на засіданні погоджувальної ради, передає «Слово і Діло».

«Якщо хтось планує зробити так, щоб останнім голосуванням провалити це рішення, а потім роз'їхатися по островах, і хай люди тут обурюються в Києві, то це дуже погано», – заявив Соболєв.

Він наполягає на тому, щоб парламент у вівторок, 11 липня, розглянув подання Генеральної прокуратури щодо 5 депутатів, які вже пройшли регламентний комітет.

Скільки обіцянок встигли виконати підозрювані нардепи?Напередодні останнього пленарного тижня літньої сесії Верховної Ради «Слово і Діло» проаналізувало, як добре виконують свої обіцянки народні депутати, доля недоторканності яких буде вирішуватися найближчими днями.

При цьому він підкреслив, що у вівторок запланована зустрічі парламентарів із представниками НАТО, й позитивний розгляд цих питань засвідчить прагнення України ліквідувати прояви корупції в країні.

Крім того, він повідомив, що 11 та 13 липня під стінами Верховної Ради відбудуться протестні акції громадян із вимогою якнайшвидше зняти недоторканність і притягнути до відповідальності депутатів, які підозрюються у скоєнні злочинів.

Нагадаємо, на погоджувальній раді голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що розгляд усіх подань на зняття депутатської недоторканності відбудеться в один день.

Раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький висловив побоювання, що депутати, чию недоторканність винесуть на розгляд парламенту, втечуть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: