Під стінами ВР пікетують із плакатами «Тільки праця зробить депутата людиною»

Читать на русском
Також біля паркану активісти встановили сцену, на якій виступають із закликами до зняття недоторканності з депутатів.

Близько 300 активістів громадських організацій і партій зібралися під стінами Верховної Ради з вимогою зняти недоторканність із шести депутатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Активісти тримають у руках плакати «Тільки праця зробить депутата людиною», «Недоторканних.NET». Також біля паркану активісти встановили сцену, на якій виступають із закликами зняття недоторканності з депутатів.

У «Народному фронті» заявили, що підтримають подання ГПУ щодо недоторканностіБурбак уточнив, що Регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання на п’ятьох народних депутатів і цього тижня розгляне подання на шостого.

Як повідомив раніше депутат Мустафа Найєм, ініціативу про зняття недоторканності підтримують громадські організації «Автомайдан», «Антикорупційна група РПР», «Антикорупційний штаб», «Люстраційний комітет», «Рух «Чесно». Також до ініціативи долучилися партії «Альтернатива», «Демальянс», «Національний корпус», «Рух нових сил», «Свобода», «Сила людей», «Хвиля».

Крім того, депутат на своїй сторінці в Facebook повідомив, що така ж акція відбудеться під стінами парламенту ще й у четвер, 13 липня.

Нагадаємо, на погоджувальній раді голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що розгляд усіх подань на зняття депутатської недоторканності відбудеться в один день.

У відповідь депутат Єгор Соболєв виступив проти перенесення розгляду питання про зняття недоторканності з 5 депутатів на четвер, 13 липня, та анонсував мітинг за зняття недоторканності під ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: