Холодницький боїться, що депутати втечуть під загрозою позбавлення недоторканності

Читать на русском
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький побоюється, що депутати, чию недоторканність винесуть на розгляд парламенту, втечуть.
фото: УНІАН

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький побоюється, що депутати, чию недоторканність винесуть на розгляд парламенту, втечуть.

Про це він заявив після засідання регламентного комітету ВР, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Про поїздку за кордон я запитав не просто так. Знаєте, є речі, які не виписані в КПК, але у мене як прокурора з'являється прокурорська «чуйка». В мене є серйозні побоювання, що якщо питання буде винесено до парламенту, дехто може бути не на місці», – сказав він.

Водночас, про кого саме з депутатів він говорив, Холодницький уточнити відмовився.

Крім того, він не став нічого повідомляти про агента Нацагентства з питань запобігання корупції «Катерину», яка передавала хабарі депутатам Бориславу Розенблату та Максиму Полякову.

Також керівник САП зазначив, що відео з Розенблатом дійсно монтувалося.

«Звичайно ж, монтували, ми вибрали найцікавіші моменти», – зазначив Холодницький.

Нагадаємо, 7 липня регламентний комітет ВР визнав усі три подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – на залучення до відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – для народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Борислава Розенблата законними, мотивованими та обгрунтованими й скерував їх на розгляд спікера парламенту Андрія Парубія.

НАБУ оприлюднило відеозапис, який демонстрували на засіданні комітету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: