Ryanair припинив продаж квитків до України

Читать на русском
Одна із найбільших європейських лоукост-авіакомпанія з Ірландії Ryanair призупинила продаж квитків в Україну.

Одна із найбільших європейських лоукост-авіакомпанія з Ірландії Ryanair призупинила продаж квитків в Україну.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

На сайті авіакомпанії зникла можливість покупки квитків в аеропорти «Бориспіль» і «Львів», а також з цих аеропортів.

При спробі вибрати квиток на доступні для польотів дати в рядку календаря відсутні активні гіперпосилання з ціною квитка.

Будь-яких офіційних заяв компанії щодо цього приводу на сайті немає.

Раніше Ryanair заявив про намір запустити в 2017 році рейси за чотирма напрямками з Києва та семи зі Львова.

З Києва компанія планувала запустити рейси в Ейндховен, Лондон, Манчестер і Стокгольм. Зі Львова Ryanair планувала літати до Лондона, Ейндховена, Берліна, Меммінгена, Кракова, Вроцлава, Будапешта.

Німецький лоукостер планує зайти в Україну з наступного рокуНімецький лоукостер Eurowings планує почати польоти з міжнародного аеропорту «Бориспіль» до Німеччини з 2018 року.

10 липня глава аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін заявив, що співпраця Ryanair і «Борисполя» опинилася під загрозою. За словами Рябікіна, Ryanair висуває аеропорту вимоги щодо польотів до Києва, які не відповідають українському законодавству.

Ryanair вимагав, щоб спірні питання вирішувалися в Лондонському арбітражі із застосуванням лондонського права, а «Бориспіль» наполягав, що такі питання повинні вирішуватися в судовому порядку в українських інстанціях.

Серед інших вимог Ryanair - безкоштовна аеронавігація, стійки реєстрації, стоянки таксі, площі під рекламу, офіси продажу квитків, вимоги про 60 днів кредитування з боку аеропорту і виплата 35% прибутку від діяльності магазинів дьюті-фрі.

До цього, 5 липня, Рябікін повідомив, що «Бориспіль» зі свого боку підписав договір з Ryanair і відправив його в головний офіс авіакомпанії.   Міністр інфраструктури Володимир Омелян припустив, що саме неконструктивна позиція «Борисполя» на переговорах призведе до відмови авіакомпанії Ryanair від планів почати польоти в Україну. Він припустив, що 10 липня може бути оголошено про відмову Ryanair від польотів в Україну.

Омелян висловив припущення, що перешкоди приходу Ryanair в Україні пов'язані з небажанням відкритої конкуренції з боку найбільшої української компанії «Міжнародні авіалінії України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: