Список Луценка: чому ГПУ не має претензій до нардепів із «Батьківщини»

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Незабаром Верховна Рада йде на тривалі канікули. Наразі Генпрокуратура намагається знову стати головним ньюсмейкером.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Якубін, оцінюючи ініціативу ГПУ позбавити шістьох нардепів із різних фракцій депутатської недоторканності.

«ГПУ потрібно бути в інформаційному полі. Подання на зняття недоторканності якраз дозволяють це робити. З іншого боку, не виключено, що йде підготовка до останнього пленарного тижня. Потрібні будуть голоси, будуть важливі голосування – зміни до пенсійної системи, медичні зміни. Не виключено, що відбувається свого роду «арт-підготовка», – зазначив він.

Експерт додав, що останні події є ще й спробою показати, що всі рівні перед законом, оскільки навіть представники влади присутні в списку ГПУ.

Розенблат, Дейдей та інші: хто наступний у черзі до Генпрокурора?Політолог розповів, хто може бути наступним під прицілом у Генеральної прокуратури на зняття недоторканності.

«Показово, що в списку ГПУ є представники майже всіх політичних партій – Радикальної партії, «Народного фронту», «Опоблоку», БПП. Немає лише представників «Батьківщини», – підкреслив політолог.

На його думку, «Батьківщину» залишили на майбутнє.

«Скоріш за все, те, що зараз «Батьківщину» не чіпають, пов'язано з тим, що не хочуть роздмухувати цю ситуацію. До того ж «Батьківщині» не хочуть давати зайвий привід для піару на цьому ґрунті, тому що в такому разі лідер цієї партії відразу заявить, що влада веде наступ проти них. Однак не виключено, що в майбутньому й щодо них можуть виникнути питання», – проаналізував Олексій Якубін.

Додамо, за словами Юрія Луценка, ГПУ веде розслідування щодо деяких членів Кабміну.

Згідно з даними «Слова і Діла», загальний показник рівня відповідальності Юрія Луценка – 33%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: