Суд арештував київський дельфінарій

Читать на русском
Під час досудового розслідування з'ясувалося, що цільовим призначенням земельної ділянки було будівництво, обслуговування та експлуатація автозаправного комплексу.

Печерський районний суд арештував столичний дельфінарій «Немо», постановивши, що на цій ділянці має бути автозаправка.

Про це йдеться в ухвалі суду від 3 липня цього року, розміщеній в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає «Слово і Діло».

«Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження», – наголошується в документі.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що 22 травня 2017 року підприємство «Ардал» на підставі договору купівлі-продажу передало у власність особі земельну ділянку із цільовим призначенням для будівництва, обслуговування й експлуатації автозаправного комплексу.

В Україні стартує «Віртуальний суд»: кожен охочий зможе спостерігати за процесом онлайнТехнологія віртуальної реальності VR 360 дозволяє одночасну зйомку та перегляд відео судового процесу у вимірі 360 градусів.

На цій земельній ділянці наразі перебуває й експлуатується двоповерхова будівля, в якій розташований київський дельфінарій «Немо».

В судовій ухвалі зазначається, що незважаючи на вимоги закону, а саме на те, що цільове призначення земельних ділянок не відповідало намірам забудовника та не передбачало будівництва двоповерхової капітальної будівлі, Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) та Державна архітектурно-будівельною інспекція України не перешкоджали незаконному будівництву на цій ділянці.

21 червня 2017 року в рамках цього кримінального провадження земельна ділянка та дельфінарій, розташований на ній, були визнані речовим доказом у цьому кримінальному провадженні, про що винесено відповідну постанову.

У зв'язку з цим суд задовольнив клопотання прокуратури й наклав арешт на земельну ділянку, заборонивши розпоряджатися й використовувати будь-яким чином зазначену земділянку та розташовані на ній будівлі.

Зазначимо, нещодавно депутати Київської міської ради надали статус парку відпочинку земельним ділянкам у Голосіївському районі.

Минулого року в КМДА погодилися створити зоополіцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: