МВФ відклав п'ятий транш допомоги Україні через земельну та пенсійну реформи – ЗМІ

Читать на русском
Україна отримає черговий, п'ятий, транш допомоги МВФ в розмірі 1,9 мільярда доларів не раніше осені 2017 року через затримки з проведенням пенсійної та земельної реформ.
фото: Bloomberg

Україна отримає черговий, п'ятий, транш допомоги МВФ в розмірі 1,9 мільярда доларів не раніше осені 2017 року через затримки з проведенням пенсійної та земельної реформ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Bloomberg.

Причиною затримки у виділенні коштів називають те, що Верховна Рада не підтримала пенсійну і земельну реформи до початку своїх літніх канікул. Обидві реформи були ключовими в списку вимог МВФ для надання чергового траншу.

При цьому за пенсійну реформу ВР проголосувала в цілому і відправила законопроект на доопрацювання, а законопроект про земельну реформу не розглядалося взагалі.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, законопроекти щодо земельної реформи не будуть розглянуті ВР до початку канікул.

Отримання п'ятого траншу МВФ було заплановано на червень-липень, але тепер відкладається як мінімум до осені, що може перешкодити Україні вийти на міжнародні боргові ринки.

У той же час Гройсман запевнив, що уряд продовжує дотримуватися програми співпраці з МВФ. «Ми працюємо над реформами, і п'ятий транш надійде», – сказав він.

Нагадаємо, 4 липня прем'єр заявив, що уряд пропонує створити таку модель ринку землі, за якою великі агрохолдинги та іноземні компанії не зможуть скуповувати українську землю.

3 липня в ряді ЗМІ з'явилися повідомлення, що МВФ погодився спростити умови отримання Україною чергового траншу – без запуску ринку землі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: