Виклик від США: чому справу Розенблата можуть завершити та перед яким вибором Захід поставив Порошенка

Читать на русском
Микола Давидюкполітолог

Заява заступника держсекретаря США про те що немає сенсу боротися за Україну, якщо її душу згубить корупція – чіткий натяк не населенню чи країні, а передусім президентту Порошенко.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Микола Давидюк, передає «Слово і Діло».

«З огляду на озвучену заяву заступника держсекретаря, в керівництва України є два варіанти реакції. Перший варіант – розпочати боротьбу з корупцією, причому почати із себе та своєї партії», – наголосив Давидюк.

Експерт не виключив, що саме на цьому тлі може бути доведена до логічного завершення справа Розенблата.

«Таким чином, це може дати натяк на порятунок «корупційної душі Порошенка» й тіла України. Але має бути не лише одна показова справа, а реальна антикорупційна діяльність у найвищих ешелонах. Затягування та маніпулювання з подальшим уникненням відповідальності найбільших корупціонерів – крах політичного іміджу на Заході», – переконаний він.

Світ, який допомагає Україні, не влаштовує мантра про боротьбу з корупцією та паралельне виведення мільярдів у офшори найвищими політичними очільниками.

«Є ще другий варіант – готувати наступника, а ще краще, підготувати платформу для чесних і демократичних виборів. Двотермінний Кучма з нього не вийшов, але шанс бути не гіршим за Ющенка ще залишається», – резюмував Микола Давидюк.

Кому сьогодні виборці довіряють найбільше, а хто з політиків залишається в аутсайдерах, аналітики порталу з’ясовували в матеріалі «Як змінилися рейтинги провідних політичних сил і кандидатів».

Що мусять зробити українські політики до осені, дивіться в інфографіці «Які обіцянки депутати Верховної Ради мають виконати за літо?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: