НАБУ: понад третина корупційних справ простоює в судах

Читать на русском

Суди затягують розгляд 24 з 68 кримінальних справ щодо розслідувань Національного антикорупційного бюро.

Суди затягують розгляд 24 з 68 кримінальних справ щодо розслідувань Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Із 68 кримінальних проваджень, у яких детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт до судових інстанцій, 24 наразі залишаються без судового розгляду», – розповіли в бюро.

При цьому частина з них лежать в судах без руху понад рік.

«Рекордсменом» за затримку розгляду в суді є провадження щодо судді Сєвєродонецького міського суду (відома в ЗМІ як «Суддя з нерухомістю в Іспанії»), яке вже 15 місяців перебуває без руху в Слов'янському районному суді Донецької області», – зазначили в НАБУ.

Також понад рік не розглядається справа про незаконний вплив на екс-міністра економічного розвитку і торгівлі (Айварас Абромовічуса – ред.).

За даними бюро, суди пояснюють затягування розгляду справ проблемами з визначенням підсудності, зайнятістю і відведенням суддів, неявкою учасників процесу, поверненням обвинувальних актів в САП і довгими розглядами в апеляційних інстанціях.

Нагадаємо, 9 червня в НАБУ запідозрили керівництво Нацбанку в виведенні 12 мільярдів гривень рефінансування за змовою з керівництвом ряду банків.

Також 9 червня в НАБУ відкрили кримінальне провадження щодо можливого декларування недостовірної інформації мером Києва Віталієм Кличком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: