Заступник Тіллерсона назвав головну умову продовження підтримки України

Читать на русском
Ключовою умовою для продовження підтримки України з боку США залишається боротьба з корупцією
фото: Reuters

Ключовою умовою для продовження підтримки України з боку США залишається боротьба з корупцією.

Про це на міжнародній конференції з реформ України в Лондоні заявив заступник держсекретаря США Вільям Браунфілд, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

У своєму виступі він підкреслив, що США «вражені» готовністю України протидіяти зовнішнім викликам і визнають, що окремі завдання з проведення реформ виконані успішно.

«Створені нові органи – НАБУ, САП і нова патрульна поліція, які мають нашу рішучу підтримку», – зазначив Браунфілд.

Однак головною проблемою України, яка викликає занепокоєння США, він назвав корупцію.

«Можу лише повторити слова держсекретаря США Рекса Тіллерсона, які він сказав на останній міністерській зустрічі НАТО (в квітні – ред.): нам немає сенсу боротися за тіло української держави, в тому числі на Сході, якщо вона загубить свою душу через корупцію», – підкреслив Браунфілд.

Нагадаємо, 6 липня держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Штати ще не ухвалили рішення про надання Україні оборонних озброєнь, хоча не виключають такої можливості.

На 9 липня запланований робочий візит Тіллерсона до Києва, де відбудеться зустріч із Президентом Петром Порошенком. На ній держсекретар США планує підтвердити прихильність Вашингтона територіальній цілісності України та обговорити реформи в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: