Меркель анонсувала телефонну розмову в Нормандському форматі

Читать на русском
Меркель зазначила, що зателефонувала президенту України Петру Порошенку, щоб не було враження, що ми щось вирішуємо за відсутності України.

Канцлерка ФРН Ангела Меркель повідомила про телефонну розмову в Нормандському форматі, що має відбутися найближчим часом.

Про це вона заявила журналістам після завершення саміту G20 в Гамбурзі у суботу, 8 липня,, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми домовилися, що знайдемо час для того, щоб провести телефонну розмову вчотирьох, щоб обговорити подальші кроки», - сказала канцлерка.

Протести в Гамбурзі: спалені автівки, водомети у дії, понад сотня затриманих і «заблокована» МеланіяДружина Трампа Меланія не змогла долучитися до початку програми партнерів учасників саміту «Великої двадцятки», оскільки цьому перешкоджали демонстранти.

Меркель зазначила, що хоча нормандський квартет зустрівся втрьох – вона і президенти Франції Еммануель Макрон та РФ Володимир Путін - вона зателефонувала президенту України Петру Порошенку, «щоб не було враження, що ми щось вирішуємо за відсутності України».

В Гамбурзі Меркель і президенти Франції і РФ домовилися, за її словами, «просувати процес», констатували, що йде він повільно, часом стагнує і навіть трапляються періодично відкати назад. Співрозмовники, зазначила канцлер, не намагалися прикрасити ситуацію.

Меркель також зазначила, що рада тому, що в Гамбурзі змогли вперше зустрітися президенти Путін і Дональд Трамп.

«Я вважаю, що треба говорити один з одним, а не одне про одного», - наголосила вона, зауваживши, що цілу низку проблем можна вирішити, лише якщо Москва і Вашингтон працюватимуть спільно.

Водночас глава німецького уряду заявила, що постраждалі від заворушень у Гамбурзі в дні проведення саміту G20 отримають допомогу.

«Я говорила з федеральним міністром фінансів (Вольфгангом Шойбле - ред.), що ми розглянемо, як можемо допомогти разом з містом Гамбургом жертвам насильства в ліквідації завданої шкоди», - сказала Меркель.

Канцлерка рішуче засудила прояви насильства, підкресливши, що немає ніякого виправдання «нестримної жорстокості» проти поліції і подякувала органам правопорядку, роботу яких у ці дні назвала «зразковою».

В ході саміту «Великої двадцятки» лідери країн Німеччини, Франції та Росії обговорили ситуацію на Донбасі.

Також держсекретар США Рекс Тіллерсон розповів про домовленості Путіна з Трампом на саміті G20.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: