Протести в Гамбурзі: спалені автівки, водомети у дії, понад сотня затриманих і «заблокована» Меланія

Читать на русском
Дружина Трампа Меланія не змогла долучитися до початку програми партнерів учасників саміту Великої двадцятки, оскільки цьому перешкоджали демонстранти.

У п'ятницю, 7 липня, в Гамбурзі, де відкрився саміт G20, учасники вуличної акції протесту «Ласкаво просимо до пекла» підпалили автомобілі та заблокували дорогу, якою мав їхати президент США Дональд Трамп.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Близько 20-30 людей в районі проспекту Maкс-Брауер у масках закидали «коктейлями Молотова» 10 припаркованих автомобілів. Транспортні засоби згоріли повністю.

Крім того, поліція застосувала водомети проти осіб, які влаштували сидячу блокаду на вулиці, якою мав їхати президент США Дональд Трамп для участі у саміті G20. Поліції вдалося розблокувала дорогу.

Меркель і Трамп перед стартом G20 обговорили Сирію та ДонбасКанцлер ФРН Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп провели переговори в Гамбурзі напередодні саміту G20 і обговорили конфлікти в Сирії і Україні.

Також близько сотні демонстрантів намагалися потрапити в зону високої безпеки навколо місця зустрічі глав держав та урядів на саміті Великої двадцятки.

Дружина Трампа Меланія не змогла долучитися до початку програми партнерів учасників саміту «Великої двадцятки», оскільки цьому перешкоджали демонстранти. За словами речниці першої леді США, поліція не підтвердила, що Меланія Трамп може залишати будівлю.

Президент США Дональд Трамп та американська делегація зупинилися у гостьовому будинку Сенату Гамбурга після того, як співробітникам Білого дому не вдалось забронювати місця у готелі. За даними німецьких ЗМІ, вони надто пізно зайнялися резервацією номерів у готелі.

Як повідомляла служба юридичної допомоги, яка надає підтримку протестувальникам, з вечора четверга, 6 липня, поліція затримала щонайменше 120 людей. За словами представника служби Матіаса Вісбара, поліція не допускає до затриманих адвокатів та не озвучує причин затримання. Як стверджує Вісбар, адвокати змогли поспілкуватись лише з вісьмома людьми. Крім того, службі не відоме місце перебування значної кількості затриманих.

Зазначимо, міністр внутрішніх справ землі Мекленбург-Передня Померанія Лоренц Каффіер направити ще 200 поліцейських до Гамбурга, куди вже було відправлено 460 силовиків з Померанії. Відомо, що у період саміту місто охоронятимуть мінімум 15 000 поліцейських та понад 4 000 федеральних поліцейських.

Раніше повідомлялося, що у сутичках постраждало 76 працівників поліції.

Нагадаємо, сутички між поліцією та протестувальниками проти політики G20 почалися за кілька днів до відкриття саміту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: