До «Укргазвидобування» прийшли з обшуками

Читать на русском
Посадових осіб компанії звинувачують у змові зі службовими особами іноземних компаній та зловживанні службовим становищем усупереч інтересам служби.

Служба безпеки України та Генпрокуратура прийшли з обшуками до ПАТ «Укргазвидобування».

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, передає «Слово і Діло».

Посадових осіб компанії звинувачують у змові зі службовими особами іноземних компаній та зловживанні службовим становищем усупереч інтересам служби.

«Досудовим розслідуванням установлено, що службові особи ПАТ «Укргазвидобування», діючи за попередньою змовою зі службовими особами іноземних компаній, зловживаючи своїм службовим становищем усупереч інтересам служби, шляхом завищення вартості робіт із гідророзриву пластів, які проводяться на території Полтавської та Харківської областей, протягом 2016-2017 років заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах», – йдеться в повідомленні.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв не допустити, щоб «Укргазвидобування» використовувало у Полтавській області гідропідрив для буріння газових свердловинСказано 15 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Встановлено, що в 2016 році ПАТ «Укргазвидобування» проведено 4 тендери щодо виконання робіт із гідророзриву пластів на свердловинах, які перебувають на балансі українського підприємства. Умовами таких тендерів було проведення 100 операцій із гідророзриву пласта загальною вартістю близько 400 млн грн.

Зазначається, що обшуки проводяться на підставі дозволу слідчого судді з метою відшукування оригіналів документів щодо укладання та виконання договорів.

Досудове слідство проводиться у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Досудове слідство триває.

Водночас голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко написав у Facebook, що в офісах компанії вилучають документи щодо робіт зі збільшення видобутку газу.

«Ми звичайно, все надамо. Але хто відповість за втрачений газ, за втрату продуктивності? Минулого року ми вже згаяли півроку на запуск програми інтенсифікації, тому що суди блокували тендери, правоохоронці «мочили» необхідність проведення таких робіт», – пише голова правління.

«Вчора ми надали інфо про збільшення видобутку газу на 171 млн м3 за перше півріччя 2017 року. Основний чинник – роботи з інтенсифікації свердловин, які вже понад півроку в нас проводять іноземні підрядники Такром (Румунія) та «Бєлоруснєфть» (Білорусь). Сьогодні з обшуками до УГВ прийшли СБУ та ГПУ якраз за цією темою – комусь мабуть не подобається, що ми залучаємо в Україну іноземні сервісні компанії, що створюємо ринок нафтогазових сервісних послуг, що працюємо чесно й прозоро...», – написав він.

Нагадаємо, в квітні Служба безпеки України проводила обшуки в ПАТ «Укргазвидобування». Тоді вилучили сервери та комп'ютери керівництва компанії.

Також нещодавно детективи та спецпризначенці Національного антикорупційного бюро провели обшуки в головному офісі ПриватБанку в Дніпрі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: