У НАБУ підтвердили проведення обшуків у головному офісі ПриватБанку

Читать на русском
В Антикорупційному бюро підтвердили проведення слідчих дій у головному офісі ПриватБанку в Дніпрі.

Детективи та спецпризначенці Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в головному офісі ПриватБанку в Дніпрі.

Таку інформацію «Слову і Ділу» підтвердили в прес-службі НАБУ.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснюють слідчі дії в головному офісі ПАТ КБ «ПриватБанк», – відзначили в Бюро.

За інформацією прес-служби, обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження за фактами можливого зловживання своїм службовим становищем посадовими особами Національного банку, а також розтрати коштів ПриватБанку в особливо великому розмірі менеджментом і власниками банку.

Скільки коштів рефінансування НБУ вивели банки: версія слідстваПосадовими особами українського Нацбанку та ліквідованих банків була організована корупційна схема на понад 12 млрд грн.

«Ці дії проводяться в рамках розслідування кримінального провадження за фактами можливого зловживання своїм службовим становищем службовими особами Національного банку України, а також розтрати коштів ПАТ КБ «ПриватБанк» в особливо великому розмірі, вчиненої менеджментом та власниками істотної участі вказаної банківської установи (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України), внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі 116,8 мільярда гривень», – повідомили в НАБУ.

Нагадаємо, заступник голови НБУ Рожкова прибула на допит до НАБУ в рамках розслідування про виведення рефінансу.

Раніше стало відомо, що НАБУ підозрює керівництво Нацбанку у виведенні понад 10 мільярдів гривень рефінансування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: