ГПУ обшукала «Укрхімтрансаміак» через підозру в розкраданні 230 мільйонів

Читать на русском
Обшук проведено в рамках розслідування, пов'язаного з проведенням на підприємстві уявних конкурсних торгів, якими завдано збитків державі на суму понад 230 млн грн.

Генпрокуратура України спільно з СБУ провела обшук на державному підприємстві «Укрхімтрансаміак», керівники якого підозрюються у привласненні та розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.

Під час обшуку вилучено документи, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Зазначається, що обшук проведено в межах розслідування злочинної діяльності службових осіб ДП «Укрхімтрансаміак», які пов’язані з проведенням на підприємстві удаваних конкурсних торгів, що заподіяло збитки державі на суму понад 230 млн грн.

«Як встановлено слідством, роботи підрядниками (переможцями тендерів) не виконувались і виконані бути не могли через відсутність у них відповідного промислового устаткування та отриманих у встановленому законом порядку дозволів та ліцензій. Однак вказані факти не стали на заваді службовцям ДП «Укрхімтрансаміак» у визначенні переможців торгів та наданні останнім передоплати за «роботу» у розмірі від 80 до 100 відсотків», – йдеться в повідомленні.

Як нагадали у відомстві, ГПУ підозрює колишнього генерального директора «Укрхімтрансаміаку» у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

7 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив відсторонити керівника ДП «Укрхімтрансаміак» Віктора Полозова від займаної посади на час службового розслідування.

Як раніше зазначив міністр економічного розвитку й торгівлі України Степан Кубів, «Укрхімтрансаміак», оператор аміакопроводу Тольятті-Одеса, зможе відновити транспортування аміаку лише після підписання нової угоди з російською стороною.

Також зазначимо, що Україна в рамках членства у Світовій організації торгівлі подала позов проти Росії за запроваджені нею з 2016 року численні транзитні обмеження щодо українських товарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: