Обшуки у великих платників податків відбуватимуться виключно з дозволу ГПУ – Луценко

Читать на русском
Генпрокурор навів приклади порушень правоохоронців з кожної області. Він відзначив порушення укриття злочинів та їх перекваліфікації, що веде до безкарності.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив про «необхідність припинення вакханалії обшуків», бо він «незадоволений тим, що так звані «маски-шоу» відбуваються щодня на десятках підприємств».

Про це він заявив на прес-конференції за підсумками зустрічі з прокурорами у п’ятницю, передає «Слово і Діло».

«Тому прямо тут, на нараді. я підписав документ про те, що будь-які обшуки у крупних платників податків будуть відбуватися виключно з дозволу керівництва Генпрокуратури. Відповідно, крупні платники податків областей – з дозволу відповідних керівників областей. Ну, і всі решта дрібні підприємництва – керівників місцевої прокуратури», – заявив Луценко.

Луценко: у 354 справах хабарникам пом'якшили звинуваченняЛуценко підкреслив, що в окремих випадках отримання неправомірної вигоди «додумалися» перекваліфікувати на склад правопорушень, взагалі не пов'язаних із службовою діяльністю.

Окрім того, генпрокурор направить кваліфіковані довідки про порушення правоохоронців до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка визначить міру покарання.

На самій зустрічі він навів приклади порушень правоохоронців із кожної області. На його думку, існує недостатній контроль за діяльністю Нацполіції. Він наголосив на порушеннях укриття злочинів та їхній перекваліфікації, що веде до безвкарності.

«З мого погляду, це спільна відповідальність – і тих поліцейських або слідчих, які не реєструють справу, і того прокурора, який дозволяє це зробити», – заявив Луценко.

«Всі посадові особи, які до цього причетні, понесуть покарання, визначені спеціально створеною кваліфікаційно-дисциплінарною комісією... Моє завдання надати їм кваліфіковані довідки про порушення, а вони приймуть рішення про міру покарання аж до зняття із займаних посад», – додав генпрокурор.

Також Луценко розповів про радіомаяк у пакеті з грошима для Гужви та інші кримінальні провадження проти нього.

Крім того, за його словами, правоохоронні органи перевіряють близько 50 депутатів Верховної Ради на предмет ухилення від сплати податків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: