Муженко назвав чисельність російських військових на території України

Читать на русском
За його словами, досі залишається велика загроза розгортання РФ повномасштабних військових дій.

На окупованих територіях України чисельність військовослужбовців регулярних військ РФ на сьогодні перевищує 30 тисяч осіб.

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України, головнокомандувач ЗСУ, генерал армії Віктор Муженко на спільному засіданні Воєнно-наукової ради ЗСУ та Національної академії наук, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«За даними військової розвідки, наразі це угруповання налічує понад 30 тисяч військовослужбовців, включаючи компоненту, яка розгорнута в Криму», – сказав Муженко.

Він також зазначив, що управління військовими угрупованнями на окупованих територіях Донбасу здійснюється командуванням РФ.

У ФСБ Росії офіційно підтвердили: їхні військові «загубилися» поблизу КримуПрикордонна служба ФСБ РФ вже встигла скерувати звернення українській стороні, в якому просить надати інформацію про двох російських військовослужбовців, які, нібито, загубилися в Україні.

«Нині на окупованих територіях Донецької та Луганської областей створені й розгорнуті 1-й та 2-й армійські корпуси, чисельністю понад 30 тисяч осіб, управління якими здійснюється новоствореною 8-ю загальновійськовою армією Південного військового округу Російської Федерації», – зазначив начальник Генштабу.

За його словами, досі залишається велика загроза розгортання РФ повномасштабних військових дій.

«Головна загроза – це мілітаризація Російською Федерацією тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей шляхом розгортання повноцінних військових угруповань», – наголосив він.

За даними Муженка, на потреби цих військових угруповань Росія щомісяця постачає 5 тис. тонн пального та 500 тис. боєприпасів.

Нагадаємо, на Херсонщині затримали двох російських ФСБшників. СБУ готує їм підозру в посяганні на цілісність України.

Також українські прикордонники затримали чоловіка з українським та російським паспортами, який має стосунок до бойовиків ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: