У ФСБ Росії офіційно підтвердили: їхні військові «загубилися» поблизу Криму

Читать на русском
Прикордонна служба ФСБ РФ вже встигла скерувати звернення українській стороні, в якому просить надати інформацію про двох російських військовослужбовців, які, нібито, загубилися в Україні.

ФСБ Російської федерації офіційно підтвердила зникнення двох своїх службовців і просить Україну надати інформацію про загублених.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, прикордонна служба ФСБ РФ вже встигла скерувати звернення українській стороні, в якому просить надати інформацію про двох російських військовослужбовців, які, нібито, загубилися в Україні.

«Російські прикордонники спрямували нам звернення з проханням надати інформацію про своїх військовослужбовців. Формально, таким чином вони підтвердили, що це їх військовослужбовці загубилися в Україні», – заявив Слободян.

У міноборони РФ рапортують, що полонений росіянин воював проти України із запасуУ міністерстві оборони РФ стверджують, що полонений російський військовий Віктор Агєєв звільнився в запас у травні 2016 року і ніколи не проходив службу за контрактом, хоча його мати, колишні товариші по службі і друзі підтвердили, що він підписав контракт в березні 2017 року.

У Держприкордонслужбі пояснюють, що зараз українські прикордонники проводять фільтраційні заходи щодо затриманих, а також встановлюють особи затриманих. Після цього вирішуватиметься питання про передачу їх до компетентних органів.

«Зараз українські прикордонники очікують від російської строни документи, які підтверджують особи затриманих, і вже після цього прийматиметься рішення про їхню подальшу долю», - пояснив Слободян.

При цьому, наголосив він, українські прикордонники не спілкуються з окупантами у Криму, оскільки у прикордонній службі «не підтримують жодних стосунків з країною-окупантом в напрямку окупованого Криму». Контакти відбуваються з прикордонниками Російської Федерації, котрі перебувають поблизу Харківщини.

Що ж стосується поведінки затриманих під час зустрічі з представниками Державної прикордонної служби України, то, за словами Слободяна, жодного спротиву вони не чинили.

«Ніякої зброї при них не було, ніяких документів і ніякого спротиву вони не чинили», - уточнив прес-секретар українських прикордонників.

Нагадаємо, в ніч на 30 червня на Херсонщині поблизу окупованого Криму схопили військовослужбовців Прикордонної служби ФСБ Росії.

Раніше бійці ЗСУ передали працівникам СБУ громадянина Росії та ще трьох осіб, яких затримали після бою на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: