СБУ готує затриманим ФСБшникам підозру в посяганні на цілісність України

Читать на русском
Найближчим часом СБУ оголосить працівникам ФСБ про підозру в посяганні на територіальну цілісність України та ініціюватиме обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки України почала досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо затриманих на Херсонщині російських прикордонників за статтею «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті СБУ, передає «Слово і Діло».

«3 липня Служба безпеки України розпочала досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) щодо затриманих на Херсонщині російських прикордонників», – йдеться в повідомленні.

У ФСБ Росії офіційно підтвердили: їхні військові «загубилися» поблизу КримуПрикордонна служба ФСБ РФ вже встигла скерувати звернення українській стороні, в якому просить надати інформацію про двох російських військовослужбовців, які, нібито, загубилися в Україні.

«Слідство встановило, що громадяни РФ, співробітники ФСБ – заступник начальника резервної застави в/ч 9930 Аскар Кулуб та начальник кінологічної групи в/ч 9930 Володимир Кузнєцов у період із грудня 2016 року до 30 червня 2017 року виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації з метою зміни меж території або державного кордону України», – повідомили в СБУ.

Вказується, що найближчим часом слідчі СБУ оголосять працівникам ФСБ про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та ініціюватимуть перед судом обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як відомо, 30 червня прикордонники затримали двох працівників ФСБ Росії на адміністративному кордоні з окупованим Росією Кримом.

Зазначимо, що згідно з постановами 657/1368/17 та 657/1369/17 Каланчацького районного суду Херсонської області, російських ФСБшників відпустять на батьківщину після того, як вони відбудуть 15 діб арешту та сплатять по 320 гривень штрафу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: