Прикордонники затримали чоловіка з російським паспортом і відео розстрілу бійців ЗСУ

Читать на русском
Серед речей було виявлено ноутбук з відео, на якому зафіксовано розстріл військовослужбовців ЗС України, та фотографії з наругою над державними символами України.

Українські прикордонники затримали чоловіка з українським та російським паспортами, який, імовірно, має стосунок до бойовиків ОРДЛО.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Інформація на комп’ютері, яка є у нього також у роздрукованому вигляді, потребує додаткового вивчення. Але наразі можна з високою долею ймовірності сказати, що він дійсно причетний до діяльності російсько-терористичних угруповань на сході України», – сказав Слободян.

СБУ на Донбасі затримала шпигуна «ДНР»При спробі перетину лінії розмежування з непідконтрольних територій оперативники Служби безпеки України затримали інформатора терористичної організації «ДНР».

Водночас на сайті Держприкордонслужби повідомляється, що чоловіка затримали в ніч на понеділок, 3 липня, на пункті пропуску «Гоптівка» в Харківській області. У нього були два паспорти – український та російський.

«Прикордонно-митна оглядова група перевірила його сумку з речами, серед яких виявила ще й внутрішній паспорт громадянина РФ, фотографії із зображенням незаконних збройних формувань. Крім того, серед речей було виявлено ноутбук із відео, на якому зафіксовано розстріл військовослужбовців ЗС України, та фотографії з наругою над державними символами України», – йдеться в повідомленні.

Серед речей було виявлено ноутбук з відео, на якому зафіксовано розстріл військовослужбовців ЗС України, та фотографії з наругою над державними символами України.

Також до СБУ та Нацполіції прикордонники направили повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258 ККУ (створення терористичної групи, організації) та ст. 338 ККУ (наруга над держсимволікою).

На відео, оприлюдненому прикордонниками, чутно, як чоловік говорить, що російський паспорт отримав другим, а у ФМС Росії йому сказали, щоб залишив собі український паспорт.

Нагадаємо, раніше на адмінкордоні з окупованим Кримом затримали військовослужбовців Прикордонної служби ФСБ Росії. ФСБ Російської федерації офіційно підтвердила зникнення двох своїх службовців в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: