На Донбасі за день зафіксовано 10 обстрілів бойовиків, серед бійців ЗСУ є поранені – штаб

Читать на русском
З початку доби за станом на 18 годину 7 липня в зоні проведення АТО на Донбасі зафіксовано 10 обстрілів з боку бойовиків.

З початку доби за станом на 18:00 7 липня зоні проведення АТО на Донбасі зафіксовано 10 обстрілів з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

«Внаслідок ворожих обстрілів четверо бійців сил АТО сьогодні отримали поранень і бойових травм», - йдеться в повідомленні.

Карта АТО: ситуація на сході України на 7 липняСитуація на сході країни станом на 00:00 7 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Оперативна обстановка в районі проведення АТО істотних змін не зазнала. Російсько-терористичні бандформування не припиняють порушувати перемир'я. Інтенсивність ворожих збройних провокацій залишається без змін. З початку доби бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України.

Зокрема, двічі окупанти застосовували проти підрозділів ЗС України міномети. Найбільше фактів використання противником зброї було зафіксовано на Приморському напрямку. Зате на Донецькому напрямку сьогодні встановився відносний затишок.

Війна на Донбасі: чи готова українська армія до наступу?Журналіст Денис Попович розмірковує про можливий наступ Збройних сил України на позиції російських військ.

На Приморському напрямку проросійські незаконні збройні формування порушували режим припинення вогню сім разів. Зокрема, ще до світанку бойовики обстрілювали наші опорні пункти в районі Широкино з великокаліберних кулеметів, зенітних установок, озброєння БМП і здійснили один обстріл невисокої інтенсивності з мінометів калібру 82 мм.

Також, використовуючи БМП і стрілецьку зброю, бандити били по укріпленнях українських військових біля Лебединського. А з великокаліберних кулеметів - біля Красногоровки. Вже вдень підконтрольні Росії озброєнні банди з напряму тимчасово окупованого Докучаєвська вели вогонь з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів по опорних пунктах сил АТО біля Новотроїцького. Там же вони застосували і 120-мм міномет.

На Луганському напрямку противник ще вночі з гранатометів і стрілецької зброї двічі обстріляв українських воїнів, які тримають оборону в районі Дінця. А днем ​​бойовики били зі стрілецької зброї по укріпленнях Української армії поблизу Кримського.

Раніше повідомлялося, Міноборони виплатило військовим близько 160 мільйонів гривень.

З початку доби за станом на 18:00 6 липня у зоні проведення АТО на Донбасі зафіксовано 15 обстрілів з боку бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: