Кіберполіція затримала шахраїв, які за допомогою смс виманювали гроші у громадян

Читать на русском
В даний час вирішується питання про затримання чотирьох учасників групи в порядку статті 208 КПК України.

Кіберполіції затримала зловмисників, які за допомогою смс-розсилки обманювали громадян.

Про це йдеться на сайті кіберполіції, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, шахраї обдурили понад півсотні громадян і завдали шкоди на 150 тисяч гривень.

Твоя нова поліція. Десять фактів про Нацполіцію України. ТЕСТ«Слово і Діло» пропонує Вам перевірити свої знання про молоду вітчизняну правоохоронну структуру – Національну поліцію, котра сьогодні, 2 липня, святкує другу річницю створення.

Як зазначається, зловмисники використовували в своїй «діяльності» дві схеми незаконного збагачення за допомогою СМС розсилок. СМС-повідомлення направлялися через організовану злочинною групою мережу «фішингових сайтів», посилання на які надходили громадянам.

В даний час вирішується питання про затримання чотирьох учасників групи в порядку статті 208 КПК України.

«У першому випадку зловмисники повідомляли громадянам про виграш автомобіля і шахрайським шляхом виманювали в них гроші. Після отримання коштів на банківську картку, шахраї зникали. У другому випадку вони представлялися співробітниками банку і повідомляли про несанкціоновані дії з картою. Для припинення таких дій зловмисники просили повідомити cvv-код карти. Після отримання коду знімали з банківського рахунку всі збереження», - йдеться в повідомленні.

За оперативною інформацією, до складу злочинної групи входило близько десяти чоловік. В даний час вирішується питання про затримання чотирьох учасників групи в порядку статті 208 КПК України.

Як повідомляють кіберполіцейських, заходи спрямовані на встановлення місцезнаходження інших учасників групи і їх затримання тривають.

Нагадаємо, в Україні з'явиться Поліцейська академія.

Раніше в Києві запустили «Муніципальну варту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: