У Києві запустили «Муніципальну варту»

Читать на русском
У четвер, 29 червня, в Києві отримали посвідчення перші 36 представників нового громадського формування з охорони правопорядку Муніципальна варта.

У Києві створення підрозділу муніципальної варти - це перший крок до появи муніципальної поліції в українській столиці.

Про це заявив мер Віталій Кличко, передає «Слово і Діло».

Навіщо містам муніципальна поліція?Про створення муніципальної поліції в Україні говорили на всіх рівнях влади, починаючи від верхівки парламенту і закінчуючи міськими та регіональними керівниками, однак «віз і нині там»...

Київське міське громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта» працюватиме у всіх районах Києва у співпраці з представниками підрозділів Національної поліції. Підрозділ буде допомагати поліцейським забезпечувати і підтримувати правопорядок у столиці України. Йдеться в тому числі про вирішення проблем незаконної торгівлі, неправильної парковки, патрулювання вулиць.

«Ми всіляко допомагаємо поліції, в рамках міської програми «Безпечна столиця» створили, зокрема, єдиний дата-центр, встановлюємо камери відеоспостереження на вулицях міста. І створення «Муніципальної охорони» - це результат наших зусиль для допомоги поліції в забезпеченні правопорядку на вулицях Києва. Адже не секрет, що питання безпеки - одне з головних, який турбує не тільки киян, а й усіх українців», - сказав Кличко.

За його словами, «новий підрозділ буде допомагати поліції забезпечувати і підтримувати правопорядок у столиці».

«Зокрема, за рішенням проблем незаконної торгівлі, неналежною парковки, патрулювання вулиць міста та інших напрямків», - уточнив мер.

19 травня, в столиці почав роботу оновлений відділ водної поліції.

Нагадаємо, недобір в столичній Нацполіціі становить понад 17%. У другому півріччі збираються провести конкурс, в ході якого будуть шукати нових поліцейських і дільничних офіцерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: