ГПУ викрила помічника депутата від «Радикальної партії» на шахрайстві

Читать на русском
Генеральна прокуратура України повідомила про затримання помічника народного обранця від Радикальної партії за шахрайство.

Співробітники Генеральної прокуратури та Національної поліції затримали помічника одного з народних депутатів від фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» за фактом систематичного заволодіння шляхом обману грошовими коштами громадянина в сумі 5 тисяч гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

За словами правоохоронців, затриманий, прикриваючись наданими йому повноваженнями, вводячи в оману потерпілого, в жовтні 2016 року висунув останньому вимогу про передачу йому грошових коштів у сумі 200 тисяч гривень, з умовою передачі щомісяця по 15 тисяч гривень, за сприяння в безперешкодному здійсненні потерпілим господарської діяльності у сфері надання послуг з доступу до мережі Інтернет.

Дії помічника нардепа кваліфіковані за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах). Наразі проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір доказів провини вказаної особи у вчиненому кримінальному правопорушенні.

Нагадаємо, раніше був затриманий помічник депутата, якого підозрюють в отриманні хабара в розмірі 140 тисяч гривень. Також суд посадив під домашній арешт помічницю судді, яку затримали за підозрою в хабарництві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: