НАБУ завершило розслідування справи тендерних шахраїв «Укрзалізниці»

Читать на русском
Незабаром обвинувальний акт стосовно посадових осіб Укрзалізниці та комерційних підприємств буде передано в суд.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою посадових осіб «Укрзалізниці» і комерційних підприємств в заволодінні коштами при проведенні тендерних закупівель.

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Бальчун розраховує на 300 мільйонів прибутку «Укрзалізниці»Директор Укрзалізниці Войцех Бальчун заявив, що очікуваний прибуток підприємства в цьому році складе 300 млн гривень.

Відзначається, що чиновники «Укрзалізниці» у 2015 році закупили у комерційного підприємства елементи кріплень для залізничної колії за цінами, завищеними на суму понад 20 млн гривень.

Отримавши ці гроші, службовці комерційної фірми легалізували їх походження шляхом подальшого перерахування на рахунки фіктивних підприємств за нібито отримані послуги, ухилившись при цьому від сплати податків.

Мінінфраструктури погодило фінплан «Укрзалізниці» на 2017 рікМіністр інфраструктури Володимир Омелян розкритикував підготовку фінансового плану, проте в цілому фінплан схвалений і відправлений на узгодження в інші органи влади.

Вже після реорганізації «Укрзалізниці» в акціонерне товариство в 2016 році ті ж особи продовжили діяти за цією ж схемою, поставивши собі метою заволодіти держкоштами на суму понад 43 млн гривень. Однак на цей раз на шляху зловмисників стали антимонопольні органи, які скасували результати закупівель.

Холодницький додав, що після завершення ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування, обвинувальний акт буде направлено до суду.

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» отримає 16 мільярдів на нові вагони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: