Твоя нова поліція. Десять фактів про Нацполіцію України. ТЕСТ

Читать на русском
Слово і Діло пропонує Вам перевірити свої знання про молоду вітчизняну правоохоронну структуру – Національну поліцію, котра сьогодні, 2 липня, святкує другу річницю створення.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 2 липня, Національній поліції України виповнюється рівно два роки. Цей строк замалий, аби говорити про успішність поліцейської реформи загалом, але достатній для того, щоби зрозуміти, в якому напрямку рухаються українські правоохоронні органи. Загалом передбачається, що реформа поліції завершиться не раніше 2018 року.

Два роки тому, коли на площах українських міст складали присягу на вірність українському народу красиві юнаки і дівчата в новій уніформі, ними захоплювалася вся країна, й кожен, подумки чи вголос, сподівався, що з цього моменту почнеться нова історія українських правоохоронних органів. Шлях нової поліції виявився тернистим, і відтоді багато хто встиг розчаруватися реформою (причому з обох боків) – як це часто буває, коли нововведення супроводжують надмірні очікування. Втім, багато хто відзначає позитивні зрушення: скорочення часу виїзду на виклик, суттєве зменшення кількості хабарів та й просто більш людяне ставлення поліцейських.

«Слово і Діло» вирішило зібрати кілька цікавих фактів з історії становлення нової поліції й пропонує Вам перевірити свої знання за допомогою спеціального тесту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: