У штабі АТО назвали кількість обстрілів бойовиків із початку доби

Читать на русском
Російсько-окупаційні війська продовжують обстріл позицій сил АТО, в тому числі і з важких мінометів. З початку доби зафіксовано п'ять обстрілів, втрат немає.

Російсько-окупаційні війська продовжують обстріл позицій сил АТО, в тому числі і з важких мінометів. З початку доби зафіксовано п'ять обстрілів, втрат немає.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Сьогодні окупанти 5 разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях ЗС України. Зокрема, під час одного з таких обстрілів бойовики знову застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети. Режим "тиші" російські найманці сьогодні не порушували лише на Луганському напрямку. Ніхто з військовослужбовців ЗС України внаслідок ворожих обстрілів сьогодні не постраждав», – розповіли в штабі.

На донецькому напрямку вдень було найгарячіше: близько 11.00 бойовики з околиць тимчасово окупованого Донецька накрили вогнем з 120-мм мінометів позиції українських воїнів поблизу Пісків. Крім того, на світанку і після обіду противник обстрілював бійців сил АТО, які тримають оборону в передмісті Авдіївки, з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Там же українських воїнів намагався поцілити ворожий снайпер.

Карта АТО: ситуація на сході України на 5 липняСитуація на сході країни станом на 00:00 5 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На приморському напрямку проросійські бандформування утримувалися від застосування зброї аж до другої половини дня, але після обіду противник не втримався і обстріляв наші опорні пункти в районі Широкиного і Лебединського з гранатометів.

«Хоч кількість ворожих обстрілів, у порівнянні із середньостатистичними показниками минулих тижнів, відносно зменшилась, ворог все ж продовжує марні спроби спровокувати українських захисників на порушення перемир'я», – зазначили в штабі.

Нагадаємо, 5 липня українські військові 93-ї ОМБр зловили міністерство оборони РФ на брехні про звільнення в запас полоненого росіянина Віктора Агєєва.

Раніше місія ОБСЄ виявила на контрольованій бойовиками території Донбасу шість невідведених гаубиць «Гвоздика».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: