ОБСЄ виявила в «ДНР» шість невідведених гаубиць

Читать на русском
Спостерігачі СММ ОБСЄ помітили на окупованій території Донецької області шість гаубиць Гвоздика, йдеться в звіті СММ станом на 19:30 3 липня.

Спостерігачі СММ ОБСЄ помітили на окупованій території Донецької області шість гаубиць Гвоздика, йдеться в звіті СММ станом на 19:30 3 липня.

Звіт був оприлюднений на сайті місії у вівторок, 4 липня, передає «Слово і Діло».

Донбас – хімічна бомба уповільненої дії: нові загрози для країни, які розкрила війнаПолітичний експерт оцінив виникнення нових загроз на Донбасі та пояснив, навіщо Георгій Тука заявив про виселення людей із Донбасу.

«Місія відзначила наявність озброєння, яке вона не змогла верифікувати як відведене, оскільки умови його зберігання не відповідають критеріям, передбаченим у повідомленні від 16 жовтня 2015 року. В контрольованих районах «ДНР» за (визначеними) координатами відведення СММ побачила шість 122-міліметрових самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика», – повідомили в СММ.

Крім цього, спостерігачі відзначили, що не змогли потрапити до двох місць розміщення відведеного важкого озброєння на території бойовиків «ДНР» у зв'язку з обмеженнями у сфері безпеки. Проте представники СММ ОБСЄ змогли побачити це озброєння з певної відстані.

Також повідомляється, що, згідно з доступним СММ даними повітряного спостереження, 26 червня було виявлено 14 бронетранспортерів, 8 з яких були помічені вперше, а також 21 військова вантажівка поблизу міста Кальміуське (колишня назва Комсомольське).

Раніше в ОБСЄ розповіли, як діє «хлібне перемир'я».

Вранці 30 червня представники місії ОБСЄ були змушені евакуювати свій польовий офіс із Попасної.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: