Карта АТО: ситуація на сході України на 5 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 5 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Минулої доби в районі проведення антитерористичної операції спостерігалася рекордно низька кількість випадків порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. За добу, що минула, також не було зафіксовано жодного випадку застосування противником важкої зброї (мінометів та артилерії), що заборонена Мінськими домовленостями.

Напрямки

Луганський напрямок. Вчора тут було зафіксовано 2 порушення режиму тиші. Близько 15 години бойовики вели вогонь з гранатометів та іншого озброєння по Кряківці. Після 9 години вечора окупанти обстріляли Станицю Луганську з кулеметів.

Донецький напрямок. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 6 порушень режиму тиші. Чотири з них відбулись вночі – ворог вів вогонь з легкого озброєння по Зайцевому, Авдіївці та Опитному. В середньому, кожен з обстрілів тривав близько години. Після 20 години ворог провів ще по одній збройній провокації в Зайцевому та поблизу позиції «Шахта Бутівка».

Маріупольський напрямок. Минулої доби бойові дії відбувались виключно на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. У Гнутовому та Лебединському російсько-окупаційні війська вели вогонь з гранатометів. В Павлополі, Водяному та Широкиному бойовики обстрілювали позиції українських військових виключно з стрілецької зброї. Вчора на Маріупольському напрямку сталося 7 порушень режиму тиші.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: