В ОРДЛО українських заручників називають «військовими злочинцями» – Геращенко

Читать на русском
У ОРДЛО 39 українських полонених назвали військовими злочинцями й заявили, що не мають наміру їх звільняти.

У ОРДЛО 39 українських полонених назвали «військовими злочинцями» й заявили, що не мають наміру їх звільняти.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої констактной групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Ми так і не отримали інформацію про долю 132 заручників, яких утримують на окупованих територіях, інформацію щодо конкретних людяей і прізвищ, незважаючи на всі наші запити і вимоги», – написала вона.

За словами Геращенко, представники окремих районів Донбасу лише заявили, що в Донецькій області утримують 55 українців, а в Луганській – 14, не називаючи їхніх імен.

«ОРДЛО продовжують блокувати процес звільнення. Не дали відповіді на наш список про утримання 132 українців. А потім договорилися вже до того, що 39 наших військових, незаконно утримуваних на окупованих територіях, – це військові злочинці, які не підлягають амністії й звільненню», – додала вона.

Геращенко вважає цю позицію порушенням досягнутих у Мінську домовленостей.

«На заблоковане питання заручників мають відреагувати ОБСЄ та лідери «нормандського формату», де питання звільнення заручників порушується Україною як пріоритетне», – вважає Геращенко.

Вона також розраховує, що в ході телефонної розмови або зустрічі лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) питання безпеки та звільнення заручників стануть ключовими.

Раніше Геращенко заявила, що необхідно демілітаризувати Крим і Донбас.

Нагадаємо, 19 липня 2016 року Геращенко запевнила, що вибори на окупованих територіях відбудуться лише після того, як настане режим припинення вогню, після виведення російських військ та ухвалення парламентом України відповідних ініціатив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: