Розенблат, Дейдей та інші: хто наступний у черзі до Генпрокурора?

Читать на русском
Вадим Карасьовполітолог, директор Інституту глобальних стратегій

Головна інтрига тижня полягає в тому, як коаліція рятуватиме Полякова та Розенблата? З Лозовим, Дейдеєм і Довгим все більш-менш зрозуміло. Справи щодо них порожні, без належної доказової бази.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Вадим Карасьов, передає «Слово і Діло».

На думку експерта, максимум, що загрожує Дейдею і Лозовому, – це штраф, доведеться доплатити податки, а ось із Поляковим і Розенблатом усе набагато складніше.

«Обидва депутати обіцяють чимось здивувати, «перевернувши» ситуацію. Зі свого боку слідчі готують п'ятихвилинний ролик із «відвертими сценами». Але, скоріш за все, коаліція все-таки спробує врятувати своїх членів, банально відмовившись задовольняти подання генпрокурора щодо всіх депутатів. Не варто забувати, що Лозовий – «права рука» Ляшка, а Дейдей є дуже близьким до Авакова», – зазначив він.

На його думку, в іншому разі парламенту загрожує остаточна втрата працездатності.

Сезон розслідувань та «посадок»: із чим пов'язана активність ГПУ та якими можуть бути наслідки для ЛуценкаПолітичний експерт оцінив низку останніх рішень ГПУ й розповів, чи може така активність Луценка спровокувати збір підписів за його відставку.

«Адже в черзі на зняття недоторканності, судячи з розмов в оточенні генпрокурора, ще двоє членів «Відродження», Вілкул, брати Дубневичі. Готуються матеріали на Чумака, оскільки в нього нібито «нарили» неточності в декларації й немає джерела походження грошей, а також деяких інших відомих «єврооптимістів». Ведеться «робота» щодо великого аграрія Івана Мірошниченка, одного з основних спонсорів «Самопомочі», – додав Карасьов.

Політолог припустив, що за зняття недоторканності з усіх п'яти депутатів зі списку Луценка голосуватиме лише «Батькивщина».

«До розпуску та позачергових виборів парламенту інші гравці поки зовсім не готові», – резюмував Вадим Карасьов.

Детальніше про те, чим може завершитися історія зі зняттям депутатської недоторканності, читайте за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: