Холодницький анонсував нове подання на Дейдея

Читать на русском
За словами Холодницького, нинішнє засідання профільного комітету ВР, на якому подання щодо Дейдея депутати завернули, подекуди нагадувало цирк.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготує та скерує до парламенту нове подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності депутата від «Народного фронту» Євгена Дейдея.

Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За його словами, нинішнє засідання профільного комітету ВР, на якому подання щодо Дейдея депутати завернули, «подекуди нагадувало цирк».

Керівник САП акцентував увагу на трьох моментах.

«Перший. Згідно з українським законодавством, усі особи є рівними перед законом. Чому народні депутати не надали можливості органам досудового слідства провести належні слідчі дії, як це було б із «простими» громадянами, й встановити, чи є підстави для складання обвинувального акту, чи ні?», – апелює Холодницький.

САП спрямувала до суду справу хабарників з СБУДосудовим розслідуванням встановлено, що двоє офіцерів СБУ у змові з групою осіб з вересня 2016 по березень 2017 року вимагали хабар у розмірі 50 тисяч доларів від підприємців.

По-друге, на його думку, комітет із питань регламенту та організації роботи Верховної Ради не має заміняти собою весь парламент (і взагалі суд) та «фактично узурпувати ухвалення рішення щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів та встановлення наявності чи відсутності провини депутата».

«Третій. САП обов'язково підготує та скерує нове подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності вищевказаного народного депутата голові Верховної Ради», – наголошує Холодницький.

«Ми й надалі відстоюватимемо нашу позицію на засіданнях вказаного комітету й щодо інших народних депутатів цього тижня», – резюмував керівник САП.

Як повідомлялося раніше, на засіданні 3 липня регламентний комітет Верховної Ради відмовився погоджувати подання прокуратури на притягнення до відповідальності Дейдея.

Сам Холодницький заявляв, що поки не має достатньої кількості фактів для передачі справи Дейдея до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: