Садовий розповів подробиці допиту в ГПУ

Читать на русском
Садовий зазначив, що питання, які йому ставили, не стосуються його повноважень як міського голови Львова, а сама ця справа є тиском на нього як на політика.

Міський голова Львова Андрій Садовий повернувся з Генеральної прокуратури та розповів подробиці допиту.

Про це пише видання Zaxid.net, передає «Слово і Діло».

«Такі запитання, як вони ставлять, вбивають будь-який інвестиційний клімат в Україні», – сказав Садовий.

Він також розповів, що під час допиту не йшлося про ціну землі, яку, за версією прокуратури, нідерландській компанії продали задешево.

«Якщо це звучатиме, то я поясню колегам із Генеральної прокуратури, що є різниця між експертною оцінкою землі та нормативно-грошовою оцінкою. Якщо йдеться про викуп, то експерт встановлює ціну. Тому всі наші дії чітко відповідають чинному законодавству. Тому я вбачаю, що весь цей процес має на меті не допустити реалізацію цього проекту, тому що він робиться у Львові», – пояснив Садовий.

Він додав, що запитання, які ставили йому, не стосуються його повноважень як міського голови Львова, а сама ця справа є тиском на нього як на політика.

«Я про ситуацію з індустріальним парком доповідав керівництву держави – що під загрозою дуже серйозна інвестиція. На превеликий жаль, всі стоять осторонь. Генеральна прокуратура ухвалюватиме рішення про те, чи можна робити інвестиції в Україну, чи не можна», – додав мер Львова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ викликала Садового на допит. За словами генпрокурора Юрія Луценка, Садового допитали як свідка в справі про земельну аферу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: